Peter Chaljawski sa umiestnil v „TOP40 pod 40“

Thumbnail Thumbnail
Berlin Brands Group
19. 11. 2021
Tlačová správa
DE
SK

Berlín, 19. november 2021. Peter Chaljawski, zakladateľ a CEO Berlin Brands Group, bol zaradený biznis magazínom Capital do rebríčku TOP40 pod 40.

Od roku 2007 magazín udeľuje ceny v štyroch kategóriách, podnikateľ, manažér, politik a vedec. V každej kategórií je ocenených 40 osobností.

Pre získanie tohto ocenenia je dôležitá výrazná kariérna dráha a úspech v odbore. Porota sa tento rok po viacerých stretnutiach rozhodla oceniť Petra Chaljawského v kategórii podnikateľ.

Ako 19 ročný, v roku 2005, založil Berlin Brands Group, pôvodne Chal-Tec. Prvotný sortiment tvorila DJ-ska a eventová techniku, ktorá bola dostupná cez eBay. Cieľom bolo ponúknuť kvalitné produkty za prijateľnú cenu a takýmto spôsobom ich demokratizovať. Portfólio pomerne rýchlo rozšírili značky kuchynských spotrebičov, záhradného a domáceho vybavenia, domácej elektroniky a fitness. Berlin Brands Group, ktorá je priekopníkom priameho predaja koncovému spotrebiteľovi, je dnes globálne pôsobiacou e-commerce spoločnosťou. BBG dnes predáva viac ako 3 700 produktov, 57 značiek v 28 krajinách pomocou vlastnej logistickej siete.

BBG je jedna z mála e-commerce spoločností, ktorá je od svojho založenia výhradne v zisku. 900 zamestnancov BBG v roku 2020 vygenerovalo globálne tržby vo výške 334 miliónov eur (2019: 217 miliónov eur). V septembri 2021 prebrala menšinový podiel investičná spoločnosť Bain Capital, vďaka čomu BBG získalo status jednorožca a ohodnotenie cez miliardu eur.

Od decembra 2020 sa BBG aktívne venuje akvizíciám medzinárodných online značiek (tržby od 500k do 100M eur). Proces integrácie značky je unikátne rýchly a prebieha vo vlastnej DTC platforme, kde sa škáluje. Od konca roku 2020 získalo BBG 42 značiek.

Further Information:

Hoschke & Consorten Public Relations GmbH
Andreas Hoschke
E-Mail: a.hoschke@hoschke.de
Tel. +49 (0)40 36 90 50 55
Mobil +49 (0)171 889 1788

Berlin Brands Group
19. 11. 2021
Tlačová správa
DE
SK

Know someone looking to sell their business?

Refer them to us and we'll reward you with 20,000€ if we acquire the brand.

I know someone!